06 maj, 2009

Windows 7 RC

Så där då, då har vi återigen installerat Windows 7 på en hdd i den stationära datorn, denna gång gick vi från Betan till Release Candidate. Så nu har vi suttit och pillat med datorn och installerat alla olika program som är nödvändiga och lite andra program som jag inte använder på mina vanliga operativsystem(Vista) men som kan va kul o testa, lite olika open source program. Visserligen har jag ju kvar Vista på den här datorn oxå, ifall det skulle va något som strular eller något som måste göras i ett program jag inte har här. Men jag tror nog ändå att jag har alla nödvändiga program eller varianter på dem iallafall. Några av de program som har installerats förutom operativsystemet är…

Firefox – klart bättre webläsare än IE. Plug-ins är ett måste och några jag använder är: Ad-blocks plus, PDF Downloader, X-mars, dessa tre är otroligt bra men det finns givetvis fler.

Openoffice – ett bra alternativ till Microsoft office, funkar bra och är gratis.

Windows Live – Live writer (bloggar med), Live messenger, Live mail (i brist på outlook), Movie maker beta.

AVG-antivirus – Måste ju skydda sig, och detta är ett bra gratis alternativ.

Filezilla – Gratis FTP klient, gör det den ska.

Photoshop Elements 7 – Tyvärr har jag inte hittat något gratis alternativ som funkar och ser lika bra ut, tyvärr får GIMP, Paint.net och Picassa och allt vad dem heter strycka på foten här.

Songbird – En bra media spelare, visserligen gillar jag Winamp med, men testar ett gratis Open source program, många bra och nyttiga plug-ins finns till.

7-zip – istället för Winrar, tycker visserligen winrar är bättre, men 7-zip är gratis.

Foxit Reader – Måste ju kunna läsa PDF dokument, gratis.

Img-Burner – Är precis vad det låter som, inte lika komplett som tex Nero Burner Rom, men som sagt gratis och minimalistiskt.

Sen slänger vi även in Skype, Notepade++, under tidens gång kommer det nog tillkomma några, men dessa är lite program som ska installeras med en gång och har så gjorts.

Sitter ni och funderar på att installera något program men som är lite dyrt att köpa kan jag rekommendera en sida där ni kan hitta lite alternativ till det programmet, men som sagt alla grattis alternativ är inte bättre än det du måste betala för. Men sidan är iallafall http://alternativeto.net/, eller varför inte kolla in programbanken hos PC för alla.

Nu vet ni vad jag har för något på min dator, vad har ni?

1 kommentarer:

Therese sa...

Haha. trångt är det.. men det är det ju hos er med! Lamporna fungerar prima, men bara i skymning och i mörker!