12 mars, 2009

Sova, sova, sova.

Tänk om man bara fick sova……… När jag vill inte bara sova. Men tänk om Harry kunde sova när han ska det. Tänk om han kunde förstå att han ska sova när han är trött. Tänk om han bara kunde somna på plats där han är när han blir trött……

Men så är det inte. Det är ytterst sällan han bara kan somna av sig själv. I 99% av fallen så måste han sövas. Vaggandes i famnen när pappa sjunger “Bä bä vita lamm”. Händer någon ytterst sällan gång att man kan lägga honom i sängen när han börjar bli trött och då somna där, funkar inte.

Men hans nya grej nu när han rullar till mage hela tiden och vägrar ligga på ryggen är att även sova på mage. Vi lägger honom antingen på rygg eller sidan, lite beroende på hur han är. Men inte långt efter hittar man honom liggandes och sover på magen. Barn ska ju inte sova på magen egentligen. Men när dem väljer att göra det själva ska det var okey tydligen. Blir ju aningen jobbigt för oss annars om man ska behöva hålla koll på det me under natten när dem sover. Så nu vet vi aldrig hur han sover, kan va allt från rygg till mage. Men när han vaknar så ligger han ofta på magen o skriker.

1 kommentarer:

Anonym sa...

så blir det när man skämmer bort dom. Och det gillar inte ni att farmor säger....