13 januari, 2009

Flaskor o åter flaskor

Något man inte riktigt tog med i beräkningarna när man skaffade sig en liten knodd var att man skulle få stå o diska såna mängder, i alla fall inte direkt i början. Men eftersom vi har tillmatat lilla Harry med extra modermjölksersättning på flaska efter att han har ammat så har det blivit att diska dessa flaskor.

Till en början hade vi 2 flaskor. Men gud vad man behövde diska hela tiden. Nu har vi införskaffat 6+ flaskor. Ska finnas en för varje måltid på dygnet, vill ju inte behöva diska mer en en gång per dag. Så det är något jag varmt kan rekommendera er alla nyblivna föräldrar, snåla inte på flaskorna. Så skönt att slippa diska konstant mellan varje måltid. Borde nästan skaffa en uppsättning för 2-3 dagar, sen blir det nog bara jobbigt att diska fler.

Man får ju inte glömma att det är inte bara diskas som det ska göras med flaskorna o så. Allt måste ju även steriliserat med jämna mellanrum oxå, det tar sin tid det med. Och där ska ju även nappar med.

Det blir inte billigt allt det här kan jag lova, för napparna till flaskorna och de vanliga sugnapparna ska man inte använda mer än en månad. Så det blir till att bytta ofta, o gratis är dem inte. Men har man så många (6 st) flasknappar som vi har borde man ju kunna drygga ut på det nästan o använda dem i 2 månader, dem nöts ju inte lika mycket som om man bara hade 3 st. Eller vad tror ni?

1 kommentarer:

Anonym sa...

Du är ju hejare på att diska.
Hälsningar svärmor